23 مهر 1403

مرکز تخصصی مهدویت

اهداف سفر سیدالشهداء(ع) به سوی کوفه توسط امام مهدی(عج) تکمیل می‌شود

حجت‌الاسلام «محمدرضا فوادیان»، کارشناس مهدوی با بیان اینکه اهداف سفر امام حسین(ع) به کوفه توسط امام مهدی(عج) تکمیل می‌شود، گفت: یاری سیدالشهداء(ع) درواقع نصرت حضرت ولیعصر(عج) است؛ عبادتي بزرگ که خدمت به تمام پيامبران و اوصيا و امامان معصوم(ع) محسوب می‌شود.
حجت الاسلام فوادیان با اشاره به دلدادگي حضرت مهدي(عج) به امام حسين(ع)، اظهار کرد: خدمت در محضر امام حسين(ع) و توفيق ياری حضرت و شمشير زدن در ركاب او، بزرگترين توفيقات الهي بود كه نصيب عده‏اي از خواص عصر امام حسين (ع) شد. همچنان‏كه فراهم کردن شرايط و مقدمات ظهور حضرت وليعصر (عج) و توفيق جنگيدن در ركاب آن بزرگوار، از ديگر موهبت ‏های الهی است كه نصيب عده ‏ای از خواص می ‏شود.

دبیر علمی اندیشکده مهدویت ادامه داد: امام زمان (عج) عاشق جد بزرگوار خود و مشتاق خدمت به ایشان هستند؛ آن حضرت(عج) در زيارت ناحيه مقدسه مي ‏فرمايد: «و لع اخرتظ الدهور و عاقظ عن نيك اثقدور لأُندّبنّك صباحاً و مساءً و لأبكِغّ لك [عليك‏] بدل الدموع دماً؛ اگر روزگار مرا به تأخير انداخت و مقدّرات از ياري و نصرت تو در روز عاشورا باز داشت، هر آينه من صبح و شام بر تو ندبه مي‏ كنم و به جاي قطرات اشك، بر تو خون مي‏گريم».
وی با بیان اینکه ياري و نصرت امام مهدي (عج)، عبادتي بزرگ و در حقيقت خدمت به تمام پيامبران و اوصيا و امامان معصوم(ع) است، گفت: اراده خداوند بر آن تعلق يافته كه زحمات طاقت فرساي همه پيامبران به دست باكفايت آخرين حجت خود به ثمر رسد. اگر نهضت جهاني آن ولي الله اعظم (عج)، از برنامه جهاني خلقت حذف شود، برنامه همه پيامبران عقيم گشته و هدف نهايي فرستادن رسولان و تشريع اديان ضايع و تباه مي‏شود.
حجت الاسلام فوادیان ادامه داد: خدمت به امام عصر (ع)، مطلوب امام صادق (ع) نيز بوده است. خلاّد ابن قصّار مي‏گويد: از امام صادق (ع) پرسيدند: آيا قائم متولد شده است؟ فرمودند: «نه! متولد نشده ولي اگر من او را درك مي‏كردم، همه عمر را با خدمت‏گزاري او سپري مي‏كردم» هنگامي كه امام معصوم (ع) در حق حضرت بقية الله (عج) چنين تعبيري به كار مي‏برد؛ مقام رفيع ياران آن حضرت(عج) و ارزش خدمت به آيين انتظار مشخص مي‏شود.
وی با بیان اینکه از جلوه ‏های ارتباط بين اين دو اختر تابناك ياری امام حسين(ع) که در حقيقت نصرت امام عصر(عج) است، مي‏ باشد، ابراز کرد: امام حسين(ع) در اين زمينه در شب عاشورا به اصحاب خود فرمودند: همانا جدّم رسول خدا[(ص)] فرمودند: فرزند من حسين‏[(ع) ]در زمين كربلا، غريب و تنها، عطشان و بي‏ كس، كشته مي ‏شود، كسي كه او را ياری كند مرا ياری نموده و فرزندش مهدي [(ع)]را ياری نموده است…» .
این کارشناس مهدوی با بیان اینکه حضرت مهدي(عج) تكميل كننده اهداف سفر امام حسين(ع) به سوی کوفه است، ابراز کرد: از وجوه ارتباط اين دو امام(ع) و قيامشان، مركز حكومت آنها است. امام حسين (ع) از مكه به جانب كوفه، رهسپار بودند و شايد با رسيدن به كوفه، مانند پدر بزرگوار خود آن‏جا را مقر حكومت خويش قرار مي ‏دادند اما سپاهيان يزيد، راه را بر ایشان بستند و حضرت(ع) به ناچار در دوم محرم، در كربلا منزل کردند.
وی تأکید کرد: زماني هم كه خورشيد تابناك مكه، ظهور كند، كوفه را به عنوان مقر حكومت خود انتخاب خواهد کرد امام باقر(ع) مي ‏فرمايند: «مهدي(عج) قيام مي ‏كند و به سوي كوفه مي‏ رود و منزلش را آن‏جا قرار مي ‏دهد» همچنين مي‏ فرمايد: «هنگامي كه قائم ما قيام كند و به كوفه برود، هيچ مؤمني نخواهد بود، مگر آنكه در آن شهر، در كنار مهدي(عج) سكونت مي‏گزيند، يا به آن شهر مي‏رود» ابوبكر حضرمي مي‏گويد: به امام محمدباقر(ع) يا امام صادق(ع) گفتم: كدام سرزمين پس از حرم خدا و حرم پيامبرش با فضيلت‏تر است؟ فرمودند: «اي ابابكر! سرزمين كوفه كه جايگاه پاكي است و در آن مسجد سهله قرار دارد و مسجدي كه همه پيامبران در آن نماز خوانده‏اند. آن جا عدالت الهي پديدار مي‏گردد و قائم به عدل و قيام كنندگان پس از او از همان جا خواهند بود. آن‏جا، جايگاه پيامبران و جانشينان صالح آنان است». امام صادق(ع) از مسجد سهله ياد كردند و فرمودند: «آن خانه صاحب ما (مهدي موعود) است؛ زماني كه با خاندانش در آن‏جا سكونت گزيند».
حجت الاسلام فوادیان خاطرنشان کرد: از مجموع اين روايات درمی یابیم شهر كوفه، پايگاه اصلي فعاليت‏ ها و مركز فرمانروايي امام زمان(عج) خواهد بود، پايگاهي كه زماني مقر حكومت اميرمؤمنان (ع) بود و امام حسين (ع) به آن سو مي‏رفت.
برگرفته ازخبرگزاری شبستان