23 مهر 1403

مرکز تخصصی مهدویت

شبکه‌سازی مهدی‌یاوران رسالت معلم معتقدو متعهدبه زمینه‌سازی ظهور است

حجت‌الاسلام نصوری ؛معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج)؛ با بیان اینکه معلم زمینه‌ساز خود را به ورع و عمل صالح آراسته می‌کند، گفت: کادرسازی و شبکه‌سازی از مهدی‌یاوران و مهدی‌باوران اقدامی است که معلم معتقد و متعهد به زمینه‌سازی ظهور، دنبال می‌کند.
حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا نصوری»درباره ویژگی های معلم زمینه‌ساز ظهور در فرهنگ انتظار، اظهار کرد: معلم مهندسی رفتار انسان ها را دنبال می کند، معلم نخست خدا و شاگرد اول او حضرت آدم(ع) است؛ پیامبر اکرم(ص) نیز خود را معلم معرفی می کنند و می فرمایند: من معلم مبعوث شدم!

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) ادامه داد: امامان نیز همگی نقش معلمی دارند معلم باید در جایگاهی قرار بگیرد که فرهنگ توحید، نبوت و امامت را پیاده کند. معلمی می تواند زمینه ساز ظهور باشد که توحید را محور آموزش و هدایت دانش آموزان قرار دهد.

وی با بیان اینکه معلم زمینه‌ساز رکن اصلی تربیت در جامعه منتظر است، گفت: امام صادق(ع) در پاسخ به این پرسش که ویژگی انسان منتظر چیست، فرمودند: منتظر امام قائم(عج) با ورع و محاسن اخلاق عمل می کند؛ بنابر این روایت، معلم زمینه‌ساز که تربیت نسل منتظر را بر عهده دارد باید اهل ورع و محاسن اخلاق باشد و هم دانش آموزان و هم اولیای آنها را متوجه مسئله ظهور و آمادگی برای این اتفاق عظیم تاریخ کند.

حجت الاسلام نصوری با بیان اینکه بنابر این نگاه معلم زمینه ساز در سه عرصه وظایفی دارد، تأکید کرد: نخست آنکه در حیطه شناختی امام زمان(عج) را بشناسد و بداند ایشان برای چه ظهور می کنند تا بتوانند مدل شناخت امام زمان(عج) را به مخاطب خود یعنی دانش آموزان انتقال دهد. عرصه دوم عاطفی است، یعنی معلم باید حس حضور امام(ع) را در زندگی خود و جامعه داشته باشد و با راهکارهای مناسب و موثر این احساس را به بچه ها منتقل کند. ایجاد حزن نسبت به غیبت و فراق امام(ع) و مطالبه برای فرج ایشان در این حیطه از وظایف معلم می تواند انجام شود.

وی با بیان اینکه سومین عرصه فعالیت معلم برای زمینه سازی ظهور، مربوط به مهارت ها می شود، ادامه داد: در این ساحت معلم برای مثال باید بتواند پاسخگوی شبهات باشد و برای حضرت(عج) سرباز و مدافع تربیت کند و دائم در این باره خود و مخاطبانش را ارتقاء دهد.

وی با تأکید بر لزوم برنامه‌محوری در همه عرصه های فعالیتی برای معلم زمینه ساز، گفت: کادرسازی و شبکه سازی از مهدی‌یاوران و مهدی‌باوران اقدامی است که معلم معتقد و متعهد به زمینه سازی ظهور، دنبال می کند؛ فضاسازی پرورشی، آشنا کردن دانش آموزان با امام زمان(عج)، تبیین و ترویج مسئولیت‌مداری و عزت‌محوری و ایجاد و تقویت روحیه عدالت خواهی در دانش آموزان نیز با عشق و اهتمام توسط معلم در جامعه زمینه ساز دنبال می شود.

این کارشناس مهدوی با تأکید بر لزوم جهانی بودند تفکر معلم زمینه ساز ظهور، تصریح کرد: معلم در جامعه منتظر و در حال حرکت به سمت ظهور جهانی می اندیشد نه محدود در زمان و مکان چون دولت کریمه امام زمان(عج) هم جهانی است نه برای قشر و گروه و جغرافیایی خاص: «هُوَ الَّذي أَرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدىٰ وَدينِ الحَقِّ لِيُظهِرَهُ عَلَى الدّينِ كُلِّهِ وَلَو كَرِهَ المُشرِكونَ؛ او کسی است که رسولش را با هدایت و آیین حق فرستاد، تا آن را بر همه آیین‌ها غالب گرداند، هر چند مشرکان کراهت داشته باشند!» (توبه، 33)
وی با بیان اینکه معلم باید فضای دانش آموزی را با آرمان های مهدوی گره بزند، ابراز کرد: در عمل به تأکید مقام معظم رهبری بر آمادگی برای ظهور و ساخت تمدن نوین اسلامی، معلمان از مهمترین نقش‌آفرینان هستند. معلم می تواند با دادن پیسوت مهدوی به فعالیت های آموزشی پرورشی دانش آموزان را عاشق و همراه امام حی کند.
حجت الاسلام نصوری در پاسخ به این سوال که معلم چگونه می تواند این وظایف منتظرانه و مهدوی را انجام دهد، خاطرنشان کرد: معلم تراز، آرمان ها را می بیند و تلاش می کند حداقل ها را در این مسیر محقق کند.